​​

Praktische informatie/ Praktijkovereenstemming

Mijn werkwijze

Overweeg je haptotherapie, coaching traject of pedagogische ondersteuning? Bel, mail of maak een afspraak. Je hebt geen verwijskaart nodig. Tijdens onze telefonische of persoonlijke kennismaking vertel je me over je situatie. Ik bekijk welke vorm van ondersteuning aan kan sluiten bij je hulpvraag en leg uit wat de therapie voor je kan betekenen. Daarbij is het belangrijk dat je voelt dat het klikt.

Sommige mensen vinden het prettig eerst enkel kennis te maken en een gezicht te zien alvorens hun keuze te maken voor begeleiding. Je kunt je vragen dan persoonlijk stellen. Hier neem ik graag twintig minuten de tijd voor en breng ik niet in rekening. Mocht aansluitend de persoonlijke kennismaking (binnen dezelfde afspraak dus) een intake plaatsvinden dan wordt wel een consult in rekening gebracht.

Voor coachingstrajecten kan je zelf contact opnemen en zal op maat het traject  worden afgestemd. Indien werkgever het traject vergoed, zal een offerte overlegd worden vooraf aan de coachingssessies.
 
Intake-sessie en behandeling
We starten met een intake-sessie. Dit is een gesprek waarin we je patronen onderzoeken van waaruit we de sessies hierna ervaringsgericht aan de slag gaan.

Je ervaart tijdens de eerste sessies wat de ondersteuning precies inhoudt, wat het voor je doet en of de behandeling bij je past. Tegelijkertijd leer je je gedrag en gevoelsleven kennen en begrijpen, krijg je inzicht in je klachten en ga je met al deze inzichten aan de slag.
 
Na ongeveer drie sessies evalueren we de wederzijdse ervaringen en stellen we een behandelplan op met de hulpvraag, je doelen en de wijze waarop we hier samen aan gaan werken. Zijn er andere hulpverleners, zoals een psycholoog, psychotherapeut, fysiotherapeut of seksuoloog bij het traject betrokken? Dan stem ik na overleg met jou de behandeling ook met hen af.
 
Heb je toegestemd in het behandelplan, maar bedenk je je en kies je liever een andere behandeling? Je beslist zelf, dus je kunt je toestemming altijd weer intrekken.
 
Na opstellen van het behandelplan
We gaan nu specifiek op jouw hulpvraag in. Afhankelijk van de hulpvraag laat ik je via affectieve aanraking en ruimtebeleving, de invloed van afstand, nabijheid, verbinding en afsluiting voelen en ervaren. Ik neem waar, koppel terug en geef inzicht, zodat je je van je gevoel bewust wordt en ernaar leert luisteren. Je gevoelsleven komt letterlijk in beweging.
 
Evaluatie
We eindigen de behandeling met een evaluatie. Is je doel bereikt? Dan stoppen we. Ben je nog niet klaar? Dan kan je besluiten door te gaan. Wil je vermijden dat je opnieuw losraakt van je gevoel en klachten krijgt? Dan bewaken we het nieuwe evenwicht tussen je gevoel en verstand met periodieke terugkomsessies.

​Het (therapie)proces eindigt door een gezamenlijke evaluatie.

Wordt haptotherapie vergoed?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden haptotherapieGZ Haptotherapeut
gedeeltelijk. De hoeveelheid is afhankelijk van je afgesloten aanvullende verzekering (complementaire gezondheidszorg). Raadpleeg hiervoor je eigen polis. Haptotherapie gaat niet van je eigen risico af.  
 
Ik ben geregistreerd als GZ-Haptotherapeut en ben opgenomen in het kwaliteitsregister van de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH) en voldoe daarmee aan alle voorwaarden van de zorgverzekeraars.
 
Ieder jaar veranderen vele zorgverzekeraars de hoogte van de vergoedingen. Ik adviseer je dan ook om kritisch te blijven kijken naar jouw polis en deze ieder jaar te vergelijken met andere. 

Overzicht vergoedingen 2024 >>
Overzicht vergoedingen 2023 >>

Tarieven en betaling

Tarief haptotherapie:                                           
Tarief (hapto)coaching:                                       
Tarief orthopedagogische behandeling:               
Betalingswijze:                                                   
Betalingstermijn:   
€ 95,00
Maatwerk, prijs op aanvraag
€ 95,00
Je ontvangt een factuur per e-mail
Binnen 14 dagen na factuurdatum

Zorg ervoor dat je de rekening uiterlijk 14 dagen na de factuurdatum hebt betaald. Zo voorkom je dat je een betalingsherinnering ontvangt. Met op tijd betalen voorkom je bovendien een incassoregeling. De kosten voor een dergelijke regeling breng ik in rekening.

Wanneer je overweegt om met mij en mijn praktijk kennis te maken, heb je geen verwijzing nodig van je huisarts.

Openingstijden praktijk: maandag t/m donderdag van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Workshops & trainingen

Er vinden diverse workshops en trainingen plaats. Hierbij werk ik samen met professionals uit mijn netwerk.
Mochten hier vragen over zijn, kun je altijd contact met me opnemen. 

Afspraak afzeggen/ verplaatsen

​Het kan zijn dat ik tijdens een behandeling de telefoon niet kan opnemen. Spreek dan je naam en telefoonnummer duidelijk in. Je wordt zo snel mogelijk teruggebeld. Telefoon: 06-18969338.

Heb je een afspraak gemaakt en ben je onverhoopt verhinderd laat dit dan zo spoedig mogelijk weten door de voice-mail in te spreken. Ik vraag je begrip voor het feit dat afspraken die niet worden nagekomen, of niet 48 uur van te voren worden geannuleerd, in rekening worden gebracht.
Inzage Brochures​
 
Privacy

Voor, tijdens en na de behandeling respecteer ik je privacy. Ik handel volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Informatie aan derden gebeurt alleen als je hiervoor toestemming hebt gegeven. Dit kan een eindevaluatie naar de verwijzer zijn of overleg met medebehandelaars wanneer dit bevorderlijk of noodzakelijk is voor de behandeling. Meer informatie vind je terug in de praktijkovereenkomst en mijn privacyreglement.

Daarnaast maakt mijn website geen gebruik van cookies en vergelijkbare technieken.

Goede zorg, kwaliteit en klachtenbehandeling

De bovenstaande praktische afspraken en de richtlijnen van de beroepsverenigingen VVH en NVO, vormen de basis voor een succesvolle behandeling.  Ik voldoe aan de kwaliteitsrichtlijnen en werk volgens de gedragsregels. In combinatie met mijn deskundigheid en betrokkenheid doen we alles voor een succesvolle behandeling.

De Vereniging van Haptotherapeuten VVH is de landelijke beroepsvereniging van GZ-Haptotherapeuten in Nederland. De VVH staat garant voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening van de GZ-Haptotherapeut en heeft de VVH het register van GZ-Haptotherapeuten ingesteld om de kwaliteit van haptotherapie, uitgeoefend door de bij hun aangesloten leden, te garanderen.
De GZ- Haptotherapeut is werkzaam in de (eerstelijns) gezondheidszorg.
De GZ-Haptotherapeut heeft een gezondheidszorg/ psychosociale HBO / WO vooropleiding, een erkend diploma haptotherapie (SPHBO-getoetst) en voldoet aan de aanvullende eis van medische en psycholigische basiskennis op minstens HBO niveau. Hij/zij staat ingeschreven in het kwaliteitsregister van GZ-Haptotherapeuten en voldoet aan de herregistratie eisen (bron: VVH).

Desondanks kan het voorkomen dat je een klacht hebt over de zorg die je is geboden. Laat het me weten, dan zoeken we samen naar een oplossing.
Komen we er niet uit? Je kunt dan gebruik maken van de klachtenprocedure van de VVH via www.haptotherapeuten-vvh.nl.

Ik ben lid van:
 
Lianne Koster is aangesloten bij NVO Lianne Koster is aangesloten bij SKJ Lianne Koster is aangesloten bij VVH
Mijn KvK-, bankrekening- en btw-nummer
Kamer van Koophandel:
Bankrekeningnummer:
BTW nummer:

64478858
NL04RABO 0308 5517 45
NL181418368B02
Registratiecodes haptotherapie
AGB-code praktijk;
AGB-code zorgverlener:
Registratienummer VVH:
(VVH staat voor de Vereniging van Haptotherapeuten)

90061068
90101543
733A
Registratiecodes orthopedagogiek/psychologische zorgverlening
AGB-code praktijk:
AGB-code zorgverlener:   
Registratienummer NVO: 
Registratienummer SKJ:

NVO staat voor Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen

SKJ is de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

94062414
94101405
15761
120000313