Haptonomie en haptorherapie: doordringen tot de kern​​

Over Lianne

Lianne Koster: haptotherapeut orthopedagoog gevoelsmens
​Ik zie het leven als een ontdekkingstocht. Een tocht waarin ik mezelf leer kennen in de relatie met de ander. Ik word door de ander geraakt, bewogen en verwonderd. Als kind nam mijn omgeving mijn gevoel niet altijd serieus en brachten levenservaringen intense gevoelens met zich mee. Hierdoor stopte ik naar mijn gevoel te luisteren en ging ik meer op mijn verstand vertrouwen. Later ontdekte ik dat mijn gevoel juist zeer vaak klopt en heb ik ervaringen en gebeurtenissen opnieuw betekenis gegeven. Ik besefte dat het juist de gevoelsrelatie met jezelf en met anderen is, die je laat ervaren dat je goed bent zoals je bent en zorgt dat je je positief kunt ontwikkelen. Ik ben meer bewuste en doorvoelde keuzes gaan maken en heb ik mezelf ont-wikkelt tot de persoon die ik nu ben. Er is meer evenwicht gekomen tussen mijn denken, voelen, willen en doen. Meer balans.
Ik heb hierin ervaren hoe belangrijk verbondenheid voor mij is. Verbondenheid met mezelf en verbondenheid met de ander om me heen. Waarin oprechte aandacht en het diepste vertrouwen dat ieder mens van nature goed is zoals hij is, belangrijke onderdelen zijn. De ander echt te mogen ont-moeten inspireert me en motiveert me. Het maakt dat ik me steeds meer beweeg naar wat mij inspireert en zingeving geeft in het leven. Dat gun ik jou ook.

"Ze dringt door tot de kern"

​Wie ben ik, wat voel ik en wat doet het met me? Hoe kom ik uit mijn hoofd en hoe ga ik daadwerkelijk voelen? Dat waren de vragen die ik wilde beantwoorden. Na het eerste gesprek was er een duidelijke klik en een duidelijk behandelplan dat mij aansprak. De haptotherapie- sessies vonden plaats in een rustige omgeving, zonder enige haast, met een volle focus op mij. Lianne heeft de gave om daadwerkelijk contact te kunnen maken met mij en mijn gevoel." Anoniem Lees het hele verhaal >>

Gegrepen door haptonomie

​Als orthopedagoog kon ik mensen op cognitief vlak inzicht geven, maar kon ik cliënten niet het belang van verbondenheid laten ervaren. Terwijl ieder mens deze nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen, merkte ik dat ik geen totaaloplossing kon bieden. De oplossing lag in de haptotherapie. Ik volgde eerst 4 jaar de studie op de Academie voor Haptotherapie waarbij ik vooral mijn gevoelsvermogen ben gaan verfijnen en vervolgens heb ik bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie meer de relatiegerichtheid tussen mensen eigen gemaakt. Ik studeerde cum laude af en help mensen sindsdien vanuit het gevoel en verstand. De mens als geheel. Het in balans brengen van denken, voelen en doen leidt tot verandering en meer levensgeluk. Haptonomie / haptotherapie >>

Ervaring GGZ-problematiek

Ik heb veel ervaring met het begeleiden van mensen met GGZ-problematiek (ambulante en residentiele zorg). Daarbij combineer ik o.a. haptotherapie, Acceptance en Commitment Therapie (ACT) en mindfulness tot effectieve (combinatie)behandelingen. Altijd passend bij de klant en afgestemd op de hulpvraag. Indien nodig of gewenst werk ik samen met andere hulpverleners, zoals psychologen, psychotherapeuten, seksuologen, fysiotherapeuten en (loopbaan)coaches. 
Persoonlijke groei vanuit authenciteit

​Geboeid door hoogsensitiviteit

Mijn grootste talent is dat ik me bijzonder goed kan invoelen en inleven. Ik heb al jong geleerd te voelen of iemand verbinding maakt met de ander of niet. Tijdens mijn ervaringsgerichte opleiding tot haptotherapeut heb ik dit ´leren voelen´ verder verfijnd. Ik vind het leuk om met hooggevoelige mensen te werken. Door hun intense gevoelsbeleving en verwerking maken ze zich dingen vlot eigen en boeken ze snel resultaat.
Haptotherapie voor hoogsensitieve mensen >>

Persoonlijke groei als rode draad

Samen met mijn partner Hans en onze drie kinderen woon ik in het mooie Oirschot. Ik hou van leuke dingen te doen met het gezin, tijd met vrienden doorbrengen, reizen en lezen. Tussendoor ben ik graag bezig met persoonlijke ontwikkeling. Met die van mezelf en die van anderen. Voor zover ik me herinner, ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in de ontwikkeling van mensen, vooral in de eigenheid, het authentieke van mensen.

Benieuwd wat ik voor je kan doen?

Ik maak graag telefonisch of persoonlijk kennis met je. Bel 06 - 18 96 93 38 of laat je contactgegevens achter. Een verwijzing is niet nodig. Je hoort snel van me.

Meer informatie over mijn registraties vind je terug op deze website onder 'Info en vergoedingen'​.