Haptotherapie voor Kinderen en Jongeren​​​​​

Haptotherapie Kinderen en Jongeren

Een kind of puber volgt van nature zijn gevoel. Voelt iets goed? Dan zoekt hij toenadering. Maar voelt hij druk? Of gebeurt er iets in zijn leven, binnen het gezin of op school dat hij niet aankan? Dan raakt hij in de war. Dan weet hij niet wat hij precies voelt, hoe zich in woorden uit te drukken. Hij wordt boos, onzeker of verdrietig en sluit zich af. Je doet je best je kind te helpen, maar staat machteloos. 

Wanneer helpt kinderhaptotherapie?

​Zit je kind of puber met zijn/haar gevoelens in de knoop? Dan is de balans tussen denken, voelen en doen zoekgeraakt. Je merkt deze verstoring in evenwicht aan het gedrag van je kind of puber. Kinderhaptotherapie helpt, wanneer je kind o.a.:
  • Hoogsensitief / (hoog)begaafd is;
  • Zich onzeker voelt / faalangst heeft;
  • Slaapproblemen heeft;
  • Teleurstellingen niet goed verwerkt;
  • Druk in zijn hoofd is;
  • Verminderde weerbaarheid heeft.​
  • ​​​​​​Moeite met veranderingen heeft;
  • Zich down voelt;
  • Niet luistert of juist volgzaam is;
  • Kinderen pest of gepest wordt;​
  • Vaak hoofd- of buikpijn heeft.
Hooggevoelig voelen contact maken
 
Ervaringen van ouders en kinderen

"Veel positieve effecten"
"Mijn 7-jarige zoon Levi zat niet lekker in zijn vel. Hij liep vast op school, was boos en verdrietig, had een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. De juf op school vermoedde dyslexie en ADHD/ADD. Bovendien gingen zijn vader en ik scheiden. Tijdens de haptotherapie leert Lianne Levi anders omgaan met zichzelf, uit zijn hoofd te komen en contact met zijn gevoel te maken."
Lees het hele verhaal >>
 


"Minder stress van school"
"Onze 13-jarige zoon ervaarde veel stress van school. Dit uitte zich vooral thuis: huilend huiswerk maken, buik- en hoofdpijn, bij ons in bed slapen en elke avond het naar bed gaan uitstellen. Ook had hij moeite met veranderingen, zoals de overgang naar een volgende groep of naar de middelbare school. Haptotherapie heeft ons geholpen dit probleem aan te pakken."
Lees het hele verhaal >>

Wat doet haptotherapie voor je kind?

​Als kinderhaptotherapeut zorg ik via gevoelservaringen dat je kind of puber zijn gevoelens leert herkennen, begrijpen en verwoorden. Dat wat hem dwarszit een plekje te geven en zich weer goed leert te voelen in zijn lijf. Op een veilige, luchtige manier: via aanraking, spelletjes en gesprekjes. Ik kijk en voel mee wat er in zijn gevoelswereld gebeurt, soms ook in relatie tot anderen. Door je kind of puber aandacht, begrip, respect en richting te geven, kan hij ‘veilig’ tevoorschijn komen en zijn wie hij is.

Voor meer informatie verwijs ik naar de folder of de website van Stichting Kwalteit Haptotherapie Nederland.
Wat doet haptotherapie voor je kind? ​​

​Betrokkenheid ouders bij behandeling

​Jouw betrokkenheid bij de ontwikkeling van je kind of puber is onmisbaar. Jij bent de belangrijkste persoon in zijn leven; jouw nabijheid geeft hem veiligheid en basisvertrouwen. Een goed affectief contact tussen jou en je kind of puber heeft een positieve invloed op probleemgedrag en opvoedingsbelasting. Ik breng daarom niet alleen je kind, maar ook jou in contact met je gevoelens en leer je hoe je deze in je lichaam opmerkt. 

Al 20 jaar ervaring als orthopedagoog

Naast kinderhaptotherapeut werk ik al ruim 20 jaar als orthopedagoog. Het voordeel van deze stevige, wetenschappelijk-psychologische basis is dat ik je kind of puber op gevoels- én verstandelijk niveau help. Om een gedragsverandering te bereiken en de klachten op te lossen, is balans tussen gevoel en ratio noodzakelijk.

Een afspraak maken?

Je hebt geen verwijzing nodig om een afspraak te maken. Bel gerust 06 - 18 96 93 38 of laat je contactgegevens achter. Je hoort snel van me.