Over Bertie

​Graag stel ik me voor. Mijn naam is Bertie Bookelmann. Door keuzes binnen mijn professionele loopbaan ben ik op een natuurlijke manier steeds dichter bij mijn passie gekomen: haptonomie/ haptotherapie. En zoals dat bij een passie gaat: de jaren vliegen om! Alweer 20 jaar. Zowel binnen deze praktijk alsook binnen een GGZ-instelling ben ik actief in dit mooie vakgebied. En waarbij ook ik nog elke dag ervaar en ontwikkel. Mijn drijfveer is steeds de relatie met de ander waarbij empathie, onvoorwaardelijkheid en een “speels” accent voor mij belangrijke elementen zijn. Ik “ontmoet”  (aanstaande)ouders, baby’s, kinderen, pubers en volwassenen.

Voor mij staat de “ONT”moeting centraal. De uitnodiging om 100% jezelf te mogen zijn en je te laten zien. En vanuit je ”eigen-wijsheid” te mogen herstellen en groeien binnen een veilige omgeving. Weer in contact te komen met je eigen (veer)kracht en zo om te kunnen gaan met wat er op je pad komt en keuzes te maken die bij jou passen. Ik loop graag met je mee vanuit een “gidsende rol”.

Op pad

Samen gaan we op zoek naar wie je bent, wat je werkelijk wilt en hoe je dat kunt vormgeven. We focussen hierbij op het vergroten van je lichaamsbewustzijn. Zo krijgen we op deze vragen niet alleen een antwoord vanuit je denken (wat zich vaak aanpast aan anderen, waardoor je het contact met jezelf verliest) ), maar ook vanuit je lichaam. Juist je fysieke reactie toont hoe iets echt voor je is. Met deze “waarheid” als vertrekpunt kun je vervolgens keuzes maken die echt bij jou passen en nog steeds ook in respect voor een ander. Je kunt weer gaan leven in plaats van overleven. Denken, voelen en handelen zijn weer in balans.

In gesprekken over wat je voelt en beleeft, in het directe contact en door middel van ervaringsgerichte oefeningen wordt VOELBAAR dat jij er mag zijn zoals je bent en leer je op een gezonde manier om te gaan met gedachten en emoties. We staan stil bij de problemen waar je tegenaan loopt en hoe je hiermee om kunt gaan op een manier die bij jou past.  Vanuit contact met je wezenlijke behoeften en je gevoelsleven kun je weer goed voor jezelf zorgen en er daarna ook weer voor anderen zijn. Zonder jezelf compleet weg te cijferen.
We sluiten steeds aan bij wat je nodig hebt, ook qua frequentie en tussenliggende tijd van afspraken. Doel is dat jij weer de regie over je eigen leven ervaart.

Als afsluiter een uitspraak die mij raakt en richting geeft aan mijn werkwijze:
“Je mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn. En je mag het worden op jouw tempo en in jouw tijd. “ (Drs. Anna Terruwe)

Wees welkom, ik kijk uit naar onze ontmoeting!​

Ik maak graag telefonisch of persoonlijk kennis met je. Bel 06 - 42 14 82 61 of laat je contactgegevens achter. Een verwijzing is niet nodig. Je hoort snel van me.
                                                                            
Geregistreerd via:
- Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie / Academie voor Haptonomie Doorn.
- Vereniging Voor Haptotherapeuten (VVH), registratienummer: 563A.
- AGB-code: 90-038342.